Φόρτωση...
 

Μάθε κι αυτό!

Εδώ,τακτικά θα σου δίνω χρήσιμα tips και συμβουλές,για να μαθαίνεις και να XLίσσεσαι!
Μείνε σε επαφή!
 

- Άλλαξε Διάθεση! Μην αφήνεις την εποχή να σε καταθλίβει, κάνε κάτι γι'αυτό!! Λοιπόν,σου προτείνω! Άλλαξε τους χώρους, που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου! Ξεκίνα απο απλά πράγματα! Βάλε λίγο χρώμα στην ζωή σου και άστο να σου αλλάξει την διάθεση! Χωρίς δαπάνες μεγάλες, μπορείς να κάνεις μεγάλες  αλλαγές!! Άκου λοιπόν... Βάλε χρώμα στην κουζίνα σου, μην φοβάσαι! Ταίριαζει υπέροχα ενα τραπέζι λευκό με πολύχρωμες καρέκλες γύρω! Κάνε την ώρα του φαγητού παιχνίδι! Αλλαξε ταπετσαρία στις καρέκλες της τραπεζαρίας σου! Συνδύασε πολύχρωμα,ριγωτά,ανάγλυφα,πάνινα... υφάσματα,με το μονότονο/μονόχρωμο τραπέζι και ευθύς αμέσως, έχεις δημιουργήσει εναν νέο χώρο! Μπορείς να  βάλεις διαφορετικά χρώματα σε κάθε καρέκλα!

Κάνε αυτό που εκφράζει την προσωπικότητά σου, δίχως να το  φοβάσαι!

Μην απελπίζεσαι, κάνε κάτι... μόνο έτσι, κάτι θα αλλάξει...

 LUNAGrecaΦανταχτερά υφάσματαΠολύχρωμα υφάσματα
 
 
- 'Κλισμός' : Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό έπιπλο της αρχαιότητας, με βασικά δομικά στοιχεία του την καμπυλωτή πλάτη και τα καμπυλωτά πόδια. Είναι μια ελληνική επινόηση η οποία προέκυψε ως εξέλιξη του απλούστερου τύπου του θρόνου με τα ζωόμορφα πόδια, με τον οποίο παρουσιάζει διαφορά μόνο ως προς την απόδοση των ποδιών.Ο κλισμός κατά κανόνα είναι έπιπλο αδιακόσμητο του οποίου η χάρη και η ομορφιά βασίζoνται στις αναλογίες και τις γραμμές του. Πρόκειται για μία αναπαυτική καρέκλα πιο απλή από το θρόνο, αλλά και πιο πολυτελή από το δίφρο. Κυρίως συναντάται σε παραστάσεις γυναικωνίτη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως χρησιμοποιούνταν μόνο από τις γυναίκες.


ελληνική καρέκλα 'Κλισμός'                    ελληνική καρέκλα 'Κλισμός'                      ελληνική καρέκλα 'Κλισμός'

- Ο 'κλισμός' ως κάθισμα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως φαίνεται μέσα από την παρουσία του σε πλήθος παραστάσεων κυρίως της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου. Τελειοποιήθηκε τον 5ο αιω. π.Χ. και έχει αναπαραχθεί πολλές φορές στην σύγχρονη εποχή. Αναγνωρίζεται εύκολα απο τα βασικά της μέρη και την καμπυλόγραμμη πλάτη, που λίγο πολύ τα βρίσκουμε σε μια σύγχρονη καρέκλα. Κατασκευασμένη απο μασίφ ξυλεία  με εργαλεία χειρός, τα οποία είχαν κατασκευαστεί επίσης με τα χέρια και με πολύ απλές μεθόδους!

 

- Η καρέκλα ήταν το πρώτο έπιπλο που ο άνθρωπος έβαλε μέσα στην κατοικία του. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν καρέκλες, ενώ οι αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτοί που άρχισαν να τις φτιάχνουν από ξύλο! Από τις ανασκαφές σε ρωμαϊκές κατοικίες μαθαίνουμε πως οι Ρωμαίοι έφτιαχναν πλεκτές καρέκλες. Στον Μεσαίωνα, με την εξέλιξη της ξυλουργίας στην Ευρώπη, οι καρέκλες απέκτησαν πιο περίπλοκα σχήματα. Η Αναγέννηση σήμανε νέα εποχή στην εξέλιξη της καρέκλας, μεδερμάτινη επένδυση, σκαλιστά σχέδια, περιένδυση με πετράδια...τότε εμφανίζεται και η καρέκλα που διπλώνεται!Όμως ήταν το γαλλικό Μπαρόκ αυτό που απογείωσε την καρέκλα, την οποία οι ευγενείς στόλιζαν και κάλυπταν με πανάκριβα μετάξια, σατέν και βελούδα. Η καθιέρωση του μπουντουάρ καθιέρωσε και την αισθητική του και την καρέκλα που την αντιπροσώπευσε , οπωσδήποτε επενδυμένη με πολυτελές ύφασμα και στολισμένη με φιόγκους. Την ίδια εποχή, η καρέκλα επιτέλους απομακρύνεται από τον τοίχο και διεκδικεί θέση δίπλα σε γραφείο, στη μέση του σαλονιού, γενικώς μια θέση πρωταγωνιστική στο χώρο και όχι απλώς βοηθητική!

 

- Ήξερες ότι στη θέση των κομμένων δέντρων φυτεύονται σε όλες τις προηγμένες χώρες καινούργια, ώστε να αναπαραχθεί το δάσος και να αποκατασταθεί η φυσική ισορροπία, αλλά και να υπάρχει μετά από χρόνια νέο δάσος για υλοτόμηση?Μόνο, στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό σκληρής ξυλείας στον κόσμο, η αναφύτευση έχει τον ρυθμό των 6.000.000 νέων δέντρων την ημέρα!!Και έτσι σήμερα υπάρχει στη χώρα αυτή 70% περισσότερο δάσος σκληρής ξυλείας, απ' ότι πριν από 40 χρόνια. Στη Σουηδία και στην Φινλανδία, τις μεγαλύτερες παραγωγές ξυλείας στην Δυτική Ευρώπη, η ανάπτυξη των δασών έχει ρυθμό 10% μεγαλύτερο του ρυθμού υλοτόμησης, με κύκλο ζωής του εμπορικού ξύλου τα 70 - 120 χρόνια!

 

- Ήξερες ότι η πρώτη καρέκλα που χρησιμοποίηθηκε απο την ανθρωπότητα, φτιάχτηκε απο τον άνθρωπο των σπηλαίων?!Μάλιστα! Η σκέψη προήλθε μετά την αναζήτηση του ανθρώπου για ξεκούραση, γυρίζοντας στην σπηλιά απο το κυνήγι του. Φτιαγμένη απο πέτρα ή κορμό δέντρου, με φυσικό σχήμα καθίσματος ή ελαφρώς λαξευμένη με κλίση για ανάπαυση μετά απο μια κουραστική μέρα!